مشاوران ايران | انجام پايان نامه مشاوران ايران | انجام پايان نامه .

مشاوران ايران | انجام پايان نامه

تحلت آماري با نرم افزار

انجام پايان نامه

پايگاه تخصصو در تصميم­‌گيري‌هاي خرد و كلان خود، از آن بهره مي­‌جوييم. براي نمونه، ممكن است، چند بار تجربه خوبي از تجارت با تاجر قد بلند نداشته باشيد، از آن به بعد ناخودآگاه ممكن است در برخورد تجاري با تاجران قد بلند، محتاط عمل كنيد. به عنوان مثال ديگر، ممكن است شخصي را مشاهده كنيم كه در قرعه‌كشي بانكي شركت كرده و مقدار زيادي پول برنده شده است، او از اين به بعد سعي مي‌كند در بيشتر قرعه­‌كشي‌­ها شركت كند. و يا شايد با در رفتار برخي از افراد نسبت دادن خصوصيت يك يا چند نفر به تمام همشهري هاي آنان مشاهده شود. در اين گونه مثال‌ها يك فرد بر اثر يك يا چند تجربه خود به نتيجه‌اي مي‌رسد. و اين عمل وي در واقع استفاده از نوعي روش آماري است. روشي كه پديده‌ها را كمٌي كرده و يك نتيجه از آن مي‌گيرد (در گذشته چند بار در يك موقعيت چنين امري اتفاق افتاده پس در در آينده اگر در اين موقعيت قرار گرفتم، فلان كار را مي‌كنم ،حال تصور كنيد كه از اين روش آماري به صورت منسجم‌تري استفاده شود. براي نمونه فرض كنيد يك فرد با 300 تاجر قدبلند در يك شهر تجارت كند و تجربه وي از اين تجارت ناخوشايند باشد. حال دادن عدد يك مفهوم و يك نتيجه مفيد پيش روي فرد مي‌گذارد و آن اين‌كه بهتر است در آن شهر و وقتي با تاجر قدبلند شماره 301 ملاقات مي‌كند، محتاط‌تر عمل كند و يا اصلا با او معامله نكند.

آمورش تحليل اماري شركت مشاوران ايرانبا اين روش احتمال تكرارپذيري نتايج را بالا مي برد. تكرارپذيري يكي از اصول مهم روش علمي است
آمار، علم استفاده از اعداد و كميت­‌ها در راستاي ايجاد مفهوم و نتيجه­‌گيري­‌هاست. به وسيله روش­‌ها و تكنيك­‌هاي آماري مي‌­توان به كمي‌­سازي مفاهيم مختلف پرداخت، چند مفهوم را با هم مقايسه نمود و به هر مفهوم رتبه و معناي خاص به خود را بخشيد.كمي­‌سازي و دادن عدد به مفاهيم، فرض اصلي و اوليه علم آمار است. و زماني كه اين امر به درستي تحقق يابد، مي­‌توان نتيجه درست از مفاهيم آماري گرفت.
فرآيند عمومي تحليل آماري
اين فرايند كمي­‌سازي تا رسيدن به نتيجه درست را مي­‌توان در شكل زير نمايش داد.
چيزي كه از آن با عنوان« تحليل آماري» ياد مي‌كنيم، تحليل علمي قضايا و مفاهيم است كه شكل اصلي اين روند در نگاره‌ي بالا نمايان است.
براي مثال فرض كنيد مي­‌خواهيم بدانيم آيا شهروندان يك شهر خوشحال هستند يا نه ( مي‌توانيد اهداف ديگري را نيز در نظر گرفت براي نمونه سنجش مفاهيم ديگري هم‌چون خون­‌گرم بودن و مهمان‌­نواز بودن، ثروتمند بودن، سالم بودن، باسواد بودن ويا پيش بيني واكنش آن­ها نسبت به گراني يا وضعيت سياسي). بياييد با هدف دانستن اين موضوع كه آيا شهروندان يك شهر خوشحال هستند يا خير، به پيش برويم. در ابتدا ما بايد بفهميم كه خوشحالي يعني چه. به بيان ديگر، بايد مشخص شود كه وقتي مي­‌گوييم يك فرد خوشحال است، اين امر ناشي از چه اتفاقي بوده است. بنابراين ما بايد كار خود را از نقطه صفر آغاز كنيم تا به هدفمان برسيم. براي اين كار ابتدا بايد بفهميم كه آيا قبلاً كسي خوشحالي را تعريف كرده يا نه. و آيا كسي در مورد اندازه­‌گيري خوشحالي پژوهشي انجام داده است يا نه. اين مرحله از كار به « پيشينه شناسي» معروف است. ممكن است ما تعاريفي كه از خوشحالي ارائه شده است را داراي كيفيت كافي نيابيم و براي بهبوددهي به آن در صدد تعريف مجدد آن يا تكميل تعريف قبلي برآييم. مثلاً ممكن است قبلاً پژوهش­‌گري خوشحالي را « خنديدن به مدت 20 دقيقه درطول روز» تعريف كند و ما آن تعريف راكامل‌تر كرده و به « خنديدن به مدت 20 دقيقه و احساس مفيد بودن در طول روز» تبديل كنيم. در واقع هدف اين مرحله اين است كه تعريف عملي از متغير خوشحالي ارائه شود، و دقت در كارهاي گذشته مي­‌تواند راه را براي رسيدن به اين هدف هموار سازد. اگر بخواهيم تحليل آماري داشته باشيم، بايد مشخص كنيم كه اولاً چگونه يك نفر خوشحال است، و چگونه مي­‌توان خوشحالي را درجه‌­بندي نمود وآن را براي تك تك افراد مشخص كرد. براي انجام اين امر بايد تمام

ي تحليل آماري و داده پردازي مشاوران ايران با سال ها تجربه و انجام بيش از صدها پروژه تحليلي، سازماني و دانشجويي آماده ارائه كليه خدمات مشاوره‌ي آماري در رشته‌هاي :

تحليل آماري به علم جمع آوري داده ها طبقه بندي آن ها ، تحليل و تغيير اطلاعات بدست آمده گفته ميشود. در اين درس ابتدا به روش علمي و جايگاه آمار در آن اشاره شده و در ادامه نحوه ارزيابي جوامع آماري و نمونه گيري بيان گرديده است. همچنين در انتهاي درس كاربرد كلي آمار در علوم مختلف تشريح شده. بر اساس نمودار ارائه شده در اين درس مي توان اصول كلي كاربرد آمار در علوم مختلف را درك نمود.

دادن عدد به پديده ها و تكرارپذيري هدف آمار و تحليل آماري

همه ما در زندگي خود ار آمار استفاده مي­‌كنيم 

افراد شهر را در مدت زمان كوتاهي مورد مطالعه قرار دد. بياييد فرض كنيم كه يك پژوهشگر ساعت برنارد داشته باشد و يك لحظه زمان را متوقف كند و تمام افراد شهر را ببيند و از روي حالت چهره و يا رنگ و روي صورتشان، بفهمد كه يك نفر شاد است يا نه. و اين­ها را در يك فرم علامت بزند. اما آيا اين كاري درست است؟ آيا از روي شكل افراد مي تواند به اين مسئله پي ببرد؟ پاسخ مشخص است نگاه به چهره يك فرد به تنهايي نمي‌تواند اندازه­‌گيري‌­اي درستي از خوشحالي وي باشد. جداي اين مشكل، بياييد به دنياي واقع برگرديم و به ياد آوريم فرض ما اين بود كه ساعتي وجود دارد كه همه­‌ي افراد شهر را در يك لحظه در زمان متوقف مي­‌كند و پژوهش‌گر وقت و حوصله زيادي دارد و مي تواند به همه‌­ي آن­ها سر بزند. پس در اصل وي در دنياي واقعي، دو مشكل دارد: يكي چگونگي مشخص‌نمودن خوشحالي يك فرد و ديگري دسترسي به همه­‌ي افراد شهر براي سنجش خوشحال‌بودن آن‌ها. پژوهش‌گر ديگري را در نظر بگيريد كه دنبال روش ديگر مي رود. وي مي‌­گويد من مي­‌دانم در اين شهر 200 روان­شناس وجود دارد و مي روم از آن­ها مي‌­پرسم كه آيا افراد شهر خوشحال هستند يا نه و آن را در فرم خود ثبت مي­‌كنم.

اين كار ممكن است مشكلات قبلي را نداشته باشد، ولي مشكل ديگري كه پيش مي­‌آيد اين است كه شايد اكثر افراد شهر به روان­شناس مراجعه نكرده باشند. و يا اطلاعات روان‌شناسان مربوط به يك ماه قبل باشد (زيرا در هر حال از يك روان‌شناس، احوال افراد ديگر پرسيده مي‌شود)

براي غلبه بر اين مشكلات مي‌­بايد به فكر ابزاري بود كه متغير مورد بررسي ( خوشحالي) را به درستي بسنجد.

انسان در زمينه­‌هاي مختلف، ابزار متفاوتي براي اندازه‌گيري مفاهيم اختراع كرده و مورد استفاده قرار داده است. ابزاري كه هر يك در پيشرد شاخه‌اي از علوم كارساز بوده‌اند. مثلاً اگر بخواهيم ببينيم كه آيا يك شهر آب­ وهواي گرمي دارد يا نه، از دماسنج استفاده مي­‌كنيم. و يا براي ديدن اينكه فشارخون يك فرد بالاست يا پايين، از فشارسنج بهره مي­‌گيريم.

حال دوباره مشكل دوم را فراموش و فرض كنيد كه ساعت برنارد را در اختيار داريد و چيزي شبيه فشار سنج يا دماسنج با نام خوشحالي‌سنج، اختراع شده است كه درجه­‌ي خوشحال بودن افراد يك شهر را مشخص مي­‌كند. اگر شما چنين وسيله­‌اي را در اختيار داشته باشيد، تنها بايد دو چيز را مشخص كنيد تا بتوانيد به نتيجه درست برسيد: يكي اينكه چه درجه­‌اي از خوشحالي را خوشحالي بالا يا پايين تعريف كنيد و چگونه اين درجات محاسبه‌شده براي تك‌تك افراد را در نتيجه‌گيري خود براي تمام افراد شهر جاي دهيد. براي مشخص كردن جواب مسئله نخست مي توانيد درجات خوشحالي سنج را به دو قسمت تقسيم كنيد. مثلاً اگر خوشحالي سنج 10 درجه دارد، درجات بالاتر از 5 را خوشحالِ زياد و كم‌تر از 5 را خوشحالِ كم تعريف كنيد. و براي اينكه وضعيت را در بين تمام افراد شهر مشخص كنيد، از نتايج ميانگين بگيريد.

به ياد داشته باشيد كه بايد مطمئن شويد خوشحالي­‌سنج شما خراب نيست. براي حل اين مسئله مي توانيد با چند خوش­حال سنج ديگر، افراد را مورد آزمون قرار دهيد.

حال بياييد به دنياي واقعي برگرديم. و متأسفانه بايد اين حقيقت را قبول كنيم كه ساعت برناردي وجود ندارد و امكان اين كه تمام شهر را مطالعه نمود وافراد آن­ را متوقف نمود وجود ندارد. همچنين چيزي به عنوان خوشحال ­سنج، وجود خارجي ندارد.
پس در دنياي واقع و خارج از فرض ذهني، مي بايست راه­‌حلي براي اين مشكلات بيابيم. براي حل مشكل اول مي­‌توان از تكنيك­‌هاي نمونه­‌گيري و يك سري فرض‌هاي آماري استفاده كرد، به اين ترتيب كه به صورت تصادفي، تعداد كمتري از مردم شهر را مورد مطالعه قرار داده و نتايج را با احتمال و درجه‌­اي از خطا، به كل افراد شهر تعميم داد. براي حل مشكل دوم هم راه­‌هاي مختلفي وجود دارد. مي­‌توان چند پرسشنامه تدوين كرد. و از نمونه انتخاب شده چند بار به جمع‌آوري اطلاعات پرداخت و يا چند سوال با مفهوم يكسان را در پرسشنامه گنجاند تا از صحت داده‌­هاي گرفته شده اطمينان حاصل كرد. اين اطمينان را نيز مي‌­توان با استفاده از برخي تكنيك‌هاي آماري به دست آورد.‎.

تحليل آماري و علوم مختلف
مثالي كه در اين جا بيان شد، نمونه‌اي خاص بود ولي مي‌توان موارد ذكرشده در شكل انتهاي همين صفحه را در علوم مختلف و با كمي تغيير شرايط، با مراحل ذكرشده در مثال قبل، مقايسه نمود


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ شهريور ۱۳۹۵ساعت: ۰۱:۴۵:۵۲ توسط:فرامرز صادقي موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :
انجام پایان نامه